Over mij

Hoi! Graag stel ik mezelf even voor: ik ben Famke Prins, 28 jaar en woon in Amersfoort met mijn vriend.

Mijn grootste hobby is – surprise, surprise – lezen! Als kind las ik ontzettend veel, mijn favorieten waren vroeger de boeken van Carry Slee en de Hoe-overleef-ik-serie van Francine Oomen. Helaas verloor ik als tiener mijn interesse in lezen. Pas veel later – tegen het einde van mijn studie pakte ik weer een boek op, Iene miene mutte van M.J. Arlidge, en was de liefde voor lezen ineens weer terug.

Voor de Boekenkrant heb ik veel recensies geschreven van voornamelijk thrillers. Daarnaast ben ik een fervent bookstagrammer en kun je op mijn pagina regelmatig mijn leeservaring lezen van verschillende boeken. Mijn lievelingsgenres zijn thrillers & (feelgood)romans.

Naast boeken verzamel ik ook planten. Ik ben de trotse eigenaar van maar liefst 30 planten. Daarnaast tennis ik en doe ik weleens een sportlesje in de sportschool. Als ik geen zin heb om te lezen kijk ik graag naar een goede serie op Netflix of Disney.

Mede door mijn studie Rechtsgeleerdheid in Utrecht is mijn passie voor de Nederlandse taal ontstaan. Nadat ik in 2020 de basiscursus en masterclass Tekstcorrectie van Chinouk Thijssen heb afgerond wist ik het zeker: dit is wat ik wil gaan doen! Dus besloot ik ervoor te gaan en professioneel teksten te gaan corrigeren, waardoor ik van mijn passie echt mijn beroep heb gemaakt. Sindsdien heb ik voor verschillende uitgevers correctie- en persklaarmaakklussen mogen doen.

Sinds de zomer van 2021 werk ik ook als bureauredacteur bij thrilleruitgeverij De Crime Compagnie: een onwijs leuke baan waar ik alle facetten van het uitgeefvak heb mogen zien.